AANBOD

Ontspanningsmassage mat of Stoelmassage

Ontspannings
massage Mat of Stoel

Soms is het lastig om te ontspannen. De wereld om ons heen vraagt veel van ons en wij vragen veel van ons lichaam. Een Shiatsu- of ontspannende oliemassage kan heel fijn zijn om ‘gewoon’ weer eens lekker te ontspannen. De zachte of juist stevige druk helpt jouw lichaam in ontspanning te komen. 

Het brengt je lichaam diepgaand tot rust. Dat helpt bij het verminderen van stress en pijn en het bevorderen van je immuunsysteem.

Shiatsu massage is een massage vorm op de kleding. Het kan op de mat/futon of als Stoelmassage. Afhankelijk wat voor jouw lichaam prettig is. De oliemassage is op de huid.
Het is fijn makkelijk zittende kleding aan te doen waarin je makkelijk kan bewegen..

Shiatsu-therapie

Onze emoties en ons lichaam beinvloeden elkaar. Daardoor kunnen er blokkades ontstaan die gedurende een lange periode van stress zijn opgebouwd. Voor mensen met psychische klachten zoals, stress, angst, depressie of burn-out helpt het vaak om het fysieke lichaam eerst in balans te brengen. Lichaam en geest werken nauw samen, dus heel vaak lossen de psychische klachten vanzelf op of worden minder als het lichaam meer in balans wordt gebracht. Shiatsu en de theorie van de 5 elementenleer (gericht op emoties) helpen ons ook vanuit onze klachten onszelf beter te begrijpen door te kijken en begrijpen waar de onbalans is. Soms is dat al snel voelbaar soms komen we daar naar meerdere sessies achter.

Shiatsu is gericht op het oplossen van blokkades in onze energie stroom. Blokkades die emotioneel en of fysiek voelbaar zijn en de basis kunnen zijn voor onverklaarbare klachten. Ik werk met energie (Qi), meridianen en acupressuur punten. 

Mijn behandeling combineert massage, strekkingen, druk, mindfulness en coaching- en ademhalingstechnieken.

Een Shiatsu (massage) sessie is altijd met kleding aan en wordt dus over de kleding gegeven. 

Werken bij rouw en verdriet

Rouw is afscheid nemen van iets of iemand dat er niet meer is en dat jou eerder voeding gaf. Dat kan verlies van een persoon, relatie, gezondheid of werk zijn.

Hoe ga je daarmee om? Wat heeft je lichaam nodig? Wat zijn voor jou de praktische behoeften en emotionele uitdagingen om verder te kunnen? 

Belangrijk is ruimte te voelen om de pijn te ervaren.  Vaak zeggen we dat rouw vooral ‘verwerken is van verlies’ en dat de tijd de wonden heelt maar voor een deel gaat de pijn van verlies nooit over en het is voor een deel ook juist ‘werk verzetten’ om door die pijn heen te komen.

In mijn praktijk kunnen we samen werken aan Verdriet. Zodat je geholpen wordt het te voelen en verdriet ‘te overleven’.

De vorm van massage waar ik mee werk is gebaseerd op technieken waarbij de kleding aangehouden wordt. Soms werk ik met olie op de (blote) voeten.

In dit traject voor shiatsu en rouw gaan we tenminste 3 sessies met elkaar aan de slag. 

Het is fijn makkelijk zittende kleding aan te doen waarin je makkelijk kan bewegen.

“Breathe in deeply to bring your mind home to the body.”

 

– Thich Nath Hanh

Moxa

Moxa is een aanvulling op een shiatsu behandeling of een behandeling op zich. Het wordt gebruikt om bepaalde acupunctuurpunten te verwarmen waardoor de energiestroom wordt gestimuleerd. Dat gebeurt middels een Moxa stickje (van bijvoetkruid). Het helpt bij verschillende klachten zoals vermoeidheid, kou in het lichaam, spijsverteringsklachten of bijvoorbeeld gewrichtsklachten. Maar ook bij meer emotionele klachten kan Moxa worden gebruikt om bepaalde punten te stimuleren.

Cupping

Cupping kan net als bij Moxa als aanvulling bij de shiatsu behandeling worden gebruikt of als behandeling op zich. Het kan bij verschillende klachten worden gebruikt. Onder andere bij spier, schouder en rugklachten. Het kan de spanning in bepaalde zones helpen verminderen. Middels glazen (verhitte) cups die op de huid worden geplaatst wordt de huid vacuum gezogen om zo de doorbloeding te stimuleren.

Afspraak maken?

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?