AANBOD

Ontspanningsmassage

Ontspannings
massage

Soms is het lastig om te ontspannen. De wereld om ons heen vraagt veel van ons en wij vragen veel van ons lichaam. Een Shiatsu behandeling kan heel fijn zijn om ‘gewoon’ weer eens lekker te ontspannen. De zachte of juist stevige druk helpt jouw lichaam in ontspanning te komen. Daarnaast maak ik ook gebruik van andere (massage) technieken.

Een shiatsu ontspanningsmassage kan een intense ervaring zijn. Het brengt je lichaam diepgaand tot rust.
Dat helpt bij het verminderen van stress en pijn en het bevorderen van je immuunsysteem.

Shiatsu massage is een massage vorm op de kleding.
Het is fijn makkelijk zittende kleding aan te doen waarin je makkelijk kan bewegen..

Shiatsu & Ademtherapie

Onze emoties en ons lichaam beinvloeden elkaar. Daardoor kunnen er blokkades ontstaan die gedurende een lange periode van stress zijn opgebouwd. Voor mensen met psychische klachten zoals, stress, angst, depressie, eetstoornissen, burn-out helpt het vaak om het fysieke lichaam eerst in balans te brengen. Lichaam en geest werken nauw samen, dus heel vaak lossen de psychische klachten vanzelf op of worden minder als het lichaam meer in balans wordt gebracht. Shiatsu en de oude Chinese geneeskunde en de theorie van de 5 elementen helpen ons ook vanuit onze klachten onszelf beter te begrijpen.

Shiatsu is gericht op het oplossen van blokkades in onze energie stroom. Blokkades die emotioneel en of fysiek voelbaar zijn en de basis kunnen zijn voor onverklaarbare klachten. Ik werk met energie (Qi), meridianen en acupressuur punten. 

Mijn behandeling combineert massage, strekkingen, druk, stress release technieken, mindfulness en coaching- en ademhalingstechnieken.

Een Shiatsu (massage) sessie is altijd met kleding aan en wordt dus over de kleding gegeven. 

Werken bij rouw en verdriet

Rouw is afscheid nemen van iets of iemand dat er niet meer is en dat jou voeding gaf. Dat kan verlies van een persoon, relatie, gezondheid of werk zijn.

Hoe ga je daarmee om? Wat zijn de praktische behoeften en emotionele uitdagingen om verder te kunnen. Hoe organiseer je na een verlies jouw leven? Hoe herdenk je het verlorene en hoe kan je door de pijn heen raken om verder te kunnen?

Belangrijk is ruimte te voelen om de pijn te ervaren. Dat is vaak meer een actief proces dan passief. Vaak zeggen we dat rouw vooral ‘verwerken is van verlies’ en dat de tijd de wonden heelt maar voor een deel gaat de pijn van verlies nooit over en het is voor een deel ook juist ‘werk verzetten’ om door die pijn heen te komen.

In mijn praktijk kunnen we samen werken aan Verdriet. Zodat je geholpen wordt het verdriet ‘te overleven’ en verder te komen.

We werken dan samen lichaamsgericht (voelen en ervaren) door middel van Massage, Mindfulness en Ademhalingsoefeningen.  En we zullen elkaar ook veel spreken over het hetgeen er in je omgaat.

De vorm van massage waar ik mee werk is gebaseerd op technieken waarbij de kleding aangehouden wordt.

In dit traject voor shiatsu en rouw gaan we tenminste 4 sessies met elkaar aan de slag. 

Het is fijn makkelijk zittende kleding aan te doen waarin je makkelijk kan bewegen..

“Breathe in deeply to bring your mind home to the body.”

 

– Thich Nath Hanh

Voor bedrijven

Stoelmassages op het werk zijn een van de beste manieren om stress bij Medewerkers te verminderen. Het helpt niet alleen voor het verlagen van het ziekteverzuim maar het zorgt ook voor een betere focus en concentratie van je mensen. Direct resultaat dus! Een korte massage van 20 minuten helpt daar al bij. Shiatsu Massage is gericht op en het ondersteunen van het zelfherstellend vermogen van ieder mens.

De behandeling kan inzoomen op iemands klachten en wensen of kan bestaan uit een algemene ontspannende massage. 20 Minuten per behandeling is perfect om het gewenste resultaat te bereiken.

Afhankelijk van de grootte van de organisatie en aantal medewerkers komen we met 1 of meerdere masseurs.

Workshops

Het werken in een groep is heel prettig. Je leert van anderen maar tegelijkertijd focus je volledig op je eigen lichaam en oefeningen. Met elkaar verkennen we oefeningen die ondersteunend zijn om jouw energie stroom en ademhaling te optimaliseren en dieper te kunnen ontspannen. We werken op yogamatjes in een prettige ruimte. De oefeningen zijn gericht op bewegingen, strekkingen en ademhalingstechnieken.

Meer informatie volgt.

Afspraak maken?

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?