SERVICES

Relaxation Massage & Therapy / English spoken Shiatsu session in Zutphen

Ontspannings
massage

Sometimes its difficult to relax and improve relaxation on our own.

To achieve total body awareness and relaxation I work with shiatsu techniques and breathing sessions.

Shiatsu, which originates in Japan, is a form of touch therapy that uses finger, palm, or foot pressure to achieve relaxation and to stimulate the body’s vital force. This removes tension from muscles, eases pain, and encourages circulation. All of these work together to increase self-healing and decrease symptoms as for example restlessness, breathing problems, bodytension, feelings of sadness, worry or even anxiety.

Shiatsu is an ancient art that can be used as an alternative healing therapy to alleviate your symptoms. In shiatsu, special techniques are used to maneuver the flow of Qi or energy in the body to prevent and treat illnesses such aShiatsu centers the Qi or energy of the body by directing its flow within the body.

Breathing sessions help to stimulate and improve the flow of your breath and get in touch with deeper layers in your body. It can reconnect you with your emotions and help to resolve blockades.

In a shiatsu or breathing session we discuss and look together what is necessary for you.

We work on a Futon or a Shiatsu Chair. Its helpful and comfortable to wear flexible clothing. After a session its important to drink water during the day.

 

Shiatsutherapie

Shiatsu is gericht op het oplossen van blokkades in onze energie stroom. Blokkades die emotioneel en of fysiek voelbaar zijn en de basis kunnen zijn van onverklaarbare klachten.

Onze emoties en ons lichaam beinvloeden elkaar. Daardoor kunnen er blokkades ontstaan die gedurende een lange periode van stress zijn opgebouwd. Shiatsu is gebaseerd op de Chinese geneeskunde en de 5 elementen leer. Ze helpen ons vanuit onze klachten onszelf beter te begrijpen.

Mijn behandeling combineert massage, strekkingen, druk, mindfulness en ademhalingstechnieken en helpt jouw lichaam en geest vrijer te worden van spanning.

Shiatsu & ademwerk

Spanningen en emoties zoals verdriet, angst vertalen zich altijd in onze ademhaling. Onze adem werkt samen met ons Hart en wordt altijd beïnvloedt door onze emoties. Misschien heb je concrete klachten zoals een hoge ademhaling of gevoel van spanningen of benauwdheid op je borst. Of misschien heb je juist meer algemene spanningsklachten waar je aan wilt werken. Zoals gevoelens van stress, spanning in nek/schouders/schouder bladen, spanningsklachten in de lage rug. In een sessie zullen we bekijken wat er nodig is en zowel werken aan een goede doorstroming van je energie als aan verdieping van de adem. Met aandacht en zorg voor jouw wensen en behoeften.

In een traject voor shiatsu therapie gaan we in ieder geval 4 sessies met elkaar aan de slag en beoordelen daarna of verlenging zinvol is. We werken aan het verbeteren van de doorstroming van je energie en stimuleren meer balans in je lichaam. Met aandacht en zorg, in afstemming op jouw klachten.

Shiatsu massage is een massage vorm op de kleding.
Het is fijn makkelijk zittende kleding aan te doen waarin je makkelijk kan bewegen..

“There is a voice that doesn’t use words…listen”

Rumi

Voor bedrijven

Stoelmassages op het werk zijn een van de beste manieren om stress bij Medewerkers te verminderen. Het helpt niet alleen voor het verlagen van het ziekteverzuim maar het zorgt ook voor een betere focus en concentratie van je mensen. Direct resultaat dus! Een korte massage van 20 minuten helpt daar al bij. Shiatsu Massage is gericht op en het ondersteunen van het zelfherstellend vermogen van ieder mens.

De behandeling kan inzoomen op iemands klachten en wensen of kan bestaan uit een algemene ontspannende massage. 20 Minuten per behandeling is perfect om het gewenste resultaat te bereiken.

Afhankelijk van de grootte van de organisatie en aantal medewerkers komen we met 1 of meerdere masseurs.

Workshops

Het werken in een groep is heel prettig. Je leert van anderen maar tegelijkertijd focus je volledig op je eigen lichaam en oefeningen. Met elkaar verkennen we oefeningen die ondersteunend zijn om jouw energie stroom en ademhaling te optimaliseren en dieper te kunnen ontspannen. We werken op yogamatjes in een prettige ruimte. De oefeningen zijn gericht op bewegingen, strekkingen en ademhalingstechnieken.

Meer informatie volgt.

Afspraak maken?

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?