Les Prestations

Massage et therapie de detente / Seance Shiatsu Francais a Zutphen

Ontspannings
massage

Parfois, il est difficile de se détendre et d’améliorer la relaxation par nous-mêmes.

Pour atteindre la conscience totale du corps et la relaxation, je travaille avec des techniques de shiatsu et des séances de respiration. Le shiatsu, originaire du Japon, est une forme de thérapie tactile qui utilise la pression des doigts, de la paume ou du pied pour obtenir une relaxation et stimuler la force vitale du corps. Cela supprime la tension des muscles, soulage la douleur et favorise la circulation. Tous ces éléments agissent ensemble pour augmenter l’auto-guérison et réduire les symptômes, comme par exemple l’agitation, les problèmes de respiration, la tension corporelle, la tristesse, l’inquiétude ou même l’anxiété.

Le shiatsu est un art ancien qui peut être utilisé comme thérapie de guérison alternative pour soulager vos symptômes. En shiatsu, des techniques spéciales sont utilisées pour gérer le flux de Qi ou d’énergie dans le corps afin de prévenir des maladies.  

Les séances de respiration aident à stimuler et à améliorer le flux de votre respiration et à entrer en contact avec des couches plus profondes de votre corps. Il peut vous reconnecter avec vos émotions et vous aider à résoudre les blocages. Dans une séance de shiatsu ou de respiration, nous discutons et cherchons ensemble ce qui est nécessaire pour vous.

Nous travaillons sur un futon ou une chaise de shiatsu. C’est utile et confortable de porter des vêtements souples. Après une séance, il est conseillé de boire de l’eau pendant la journée.

Rdv Shiatsu? En Holande (Zutphen) ou pendant l hiver en Savoie, France. N’hésitez pas me contacter pour avoir plus des renseignements.

Shiatsutherapie

Shiatsu is gericht op het oplossen van blokkades in onze energie stroom. Blokkades die emotioneel en of fysiek voelbaar zijn en de basis kunnen zijn van onverklaarbare klachten.

Onze emoties en ons lichaam beinvloeden elkaar. Daardoor kunnen er blokkades ontstaan die gedurende een lange periode van stress zijn opgebouwd. Shiatsu en de oude chinese theorie van de 5 elementen en geneeskunde helpen ons vanuit onze klachten onszelf beter te begrijpen.

Mijn behandeling combineert massage, strekkingen, druk, mindfulness en ademhalingstechnieken en helpt jouw lichaam en geest vrijer te worden van spanning.

Shiatsu & ademwerk

Spanningen en emoties zoals verdriet, angst vertalen zich altijd in onze ademhaling. Onze adem werkt samen met ons Hart en wordt altijd beïnvloedt door onze emoties. Misschien heb je concrete klachten zoals een hoge ademhaling of gevoel van spanningen of benauwdheid op je borst. Of misschien heb je juist meer algemene spanningsklachten waar je aan wilt werken. Zoals gevoelens van stress, spanning in nek/schouders/schouder bladen, spanningsklachten in de lage rug. In een sessie zullen we bekijken wat er nodig is en zowel werken aan een goede doorstroming van je energie als aan verdieping van de adem. Met aandacht en zorg voor jouw wensen en behoeften.

In een traject voor shiatsu therapie gaan we in ieder geval 4 sessies met elkaar aan de slag en beoordelen daarna of verlenging zinvol is. We werken aan het verbeteren van de doorstroming van je energie en stimuleren meer balans in je lichaam. Met aandacht en zorg, in afstemming op jouw klachten.

Shiatsu massage is een massage vorm op de kleding.
Het is fijn makkelijk zittende kleding aan te doen waarin je makkelijk kan bewegen..

“Breathe in deeply to bring your mind home to the body.”

 

– Thich Nath Hanh

Voor bedrijven

Stoelmassages op het werk zijn een van de beste manieren om stress bij Medewerkers te verminderen. Het helpt niet alleen voor het verlagen van het ziekteverzuim maar het zorgt ook voor een betere focus en concentratie van je mensen. Direct resultaat dus! Een korte massage van 20 minuten helpt daar al bij. Shiatsu Massage is gericht op en het ondersteunen van het zelfherstellend vermogen van ieder mens.

De behandeling kan inzoomen op iemands klachten en wensen of kan bestaan uit een algemene ontspannende massage. 20 Minuten per behandeling is perfect om het gewenste resultaat te bereiken.

Afhankelijk van de grootte van de organisatie en aantal medewerkers komen we met 1 of meerdere masseurs.

Workshops

Het werken in een groep is heel prettig. Je leert van anderen maar tegelijkertijd focus je volledig op je eigen lichaam en oefeningen. Met elkaar verkennen we oefeningen die ondersteunend zijn om jouw energie stroom en ademhaling te optimaliseren en dieper te kunnen ontspannen. We werken op yogamatjes in een prettige ruimte. De oefeningen zijn gericht op bewegingen, strekkingen en ademhalingstechnieken.

Meer informatie volgt.

Afspraak maken?

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen?